Orasul romanesc Hunedoara este situat in Transilvania si este renumit in special pentru frumosul sau Castel Hunedoara. Castelul medieval a fost construit in secolul al XV-lea si este cunoscut si sub numele de Castelul Dracula sau Castelul Corvinilor si este una dintre cele mai frumoase cladiri gotice din Europa. Orasul in sine este caracterizat in mare parte de cladiri rezidentiale. Doar cateva cladiri istorice frumoase pot fi gasite, cum ar fi Catedrala Sfintii imparati Constantin si Elena sau Casa de Cultura.

Hunedoara

Hunedoara

Majoritatea turistilor vin in Hunedoara doar pentru a vizita magnificul castel. Cu toate acestea, Hunedoara poate fi folosita si ca baza pentru a explora atractiile din regiune, inclusiv orasul Deva cu castelul sau, Lacul Cincis si parcul natural (Parcul Natural Gradistea Muncelului ). Nu departe se afla manastirea (Manastirea Prislop) sau cladirea istorica Conacul Berthelot. Exista cateva hoteluri, precum si apartamente si case de oaspeti pentru innoptare.

Obiective Turistice Hunedoara

Ghid de oras Hunedoara

Adrese Utile

  • Centre de Informare Turistica
    Adresa: Bulevardul Republicii 1, Hunedoara

Fotografii

in afara orasului Hunedoara, veti gasi una dintre cele mai vechi atractii din Romania, ruinele cetatii dacice de la Sarmizegetusa Regia, care se afla in parcul natural (Parcul Natural Gradistea Muncelului – Cioclovina) si nu trebuie confundata cu situl istoric Ulpia Traiana Sarmizegetusa, o fosta asezare romana. Aici veti gasi, de asemenea, numeroase trasee de drumetie prin paduri idilice. Lacul Cincis este, de asemenea, un loc popular de plimbare, unde veti gasi si o mica plaja, precum si restaurante si inchiriere de barci. De asemenea, puteti face drumetii in parcul natural (Parcul National Retezat). Din Hunedoara puteti ajunge si la statiunile de schi Statiunea Parang (90 km) / Statiunea Straja (100 km) Ruinele Ulpia Traiana Sarmizegetusa, o ramasita din epoca romana, merita, de asemenea, o vizita.

Hunedoara

Expozitia de tortura

Expozitia de tortura...

Pestera Calcaroasa Cetatile Ponorului

Pestera calcaroasa Cetatile...

Adevaratul Castel Dracula

Turistii si calatorii din...

Parcul Natural Gradistea Muncelului

Parcul Natural Gradistea...

Pestera Scarisoara

Pestera Scarisoara este una...

Lacul Cincis

Lacul Cincis este un lac...

Sarmizegetusa Regia

Situl istoric Sarmizegetusa...

Mancare si Bautura

Mancare si bautura...

Harta Orasului

Vremea Hunedoara

Transilvania Regiune Istorica din Romania

Bine ati venit in Transilvania

Orasul Hunedoara este situat in regiunea istorica Transilvania!