Pestera Scarisoara este una dintre cele mai impresionante pesteri din Parcul Natural Apuseni din Romania. Situata la o altitudine de peste 1100 de metri, pestera este foarte impresionanta, iar minunea naturala subterana este una dintre atractiile care trebuie neaparat vizitate in Romania. Pestera Ghetarul de la Scarisoara gazduieste, de asemenea, unul dintre cei mai mari ghetari subterani din lume

Pestera Scarisoara

fotografiile

Pestera Scarisoara

La pestera se poate ajunge dinspre Garda, de exemplu, pe traseul de drumetie marcat cu o cruce rosie. La situl natural se poate ajunge cu masina pe un drum asfaltat. La „intrarea” in pestera, puteti cobori diverse trepte pana la intrarea propriu-zisa. Sala mare (Sala Biserica din Pestera Scarisoara) pe care ajungeti apoi sa o vedeti va va uimi. Cu toate acestea, puteti intra in pestera doar cu un ghid expert si ar trebui sa va aduceti intotdeauna haine calduroase si incaltaminte rezistenta, deoarece in pestera este frig. Datorita curentilor de aer speciali, aici se poate gasi gheata si stalactite de gheata tot timpul anului.

Trasee de drumetie:

  • Un traseu de drumetie duce de la Garda la pestera.
  • In Parcul Natural Apuseni exista numeroase trasee de drumetie.

Fotografii

Pestera Scarisoara

Loactie: Garda de Sus (46.49066242938766, 22.81126309205277)
Internet: http://www.parcapuseni.ro/

Pesteri in Romania

Pestera Bolii

in Romania exista mai multe pesteri care sunt toate diferite. Cufundati-va intr-o lume de stalactite, stalagmite si multe altele.

Pesteri in Romania

Harta

Natura si Parcuri

Locuri Naturale

Romania este caracterizata de numeroase parcuri naturale, paduri idilice, varfuri de munte, lacuri si mare.

Natura si parcuri nationale