Frumusetea naturala a Romaniei este magnifica, iar locurile naturale frumoase si uneori unice se numara printre atractiile acestei tari bogate in natura. Descoperiti varfuri de munte, pesteri, lacuri, paduri virgine, animale salbatice, nenumarate plante rare si multe altele. Numeroasele trasee de drumetie va conduc prin diferitele parcuri nationale si va ofera o calatorie minunata prin natura fantastica, care este una dintre cele mai frumoase din Europa.
Frumusetea naturala a Romaniei este magnifica si inca mai adaposteste multe animale salbatice, care sunt rareori vazute, deoarece sunt de obicei timide. Puteti sa va plimbati prin diversele parcuri nationale pe numeroase trasee de drumetie si sa experimentati o calatorie minunata prin natura fantastica a Romaniei si, uneori, chiar sa observati unele animale. Unele dintre ele pot fi periculoase, asa ca pastrati distanta si nu parasiti potecile semnalizate. Este interzis si, de asemenea, periculos.
Padurile din Romania sunt inca casa ursilor bruni, ale caror urme pot fi vazute uneori pe traseele de drumetie. Unele locuri, cum ar fi Lacul Sfanta Ana, sunt considerate un hotspot pentru observarea ursilor, in timp ce in alte parcuri naturale exista panouri de avertizare privind ursii, cum ar fi in Parcul National Bucegi. Acestia sunt de obicei timizi si nici macar nu apuci sa-i vezi. Acelasi lucru este valabil si pentru lincsi, lupi si vulpi, care sunt si ei la ei acasa in padurile din Romania. De asemenea, trebuie sa va feriti de mistreti, mai ales daca au pui cu ei. Printre animalele periculoase se numara vipera cu coarne, cel mai veninos sarpe din Europa, care este rar intalnit.
Pasarile, pe de alta parte, sunt mai inofensive si pot fi gasite in Romania ca oriunde in lume. in functie de peisaj, puteti vedea pe cer pasari de prada precum soimi, soimi si vulturi aurii. Exista, bineinteles, pescarusi pe malul marii, iar Delta Doanu este un paradis pentru ornitologi. Aici puteti vedea si pelicanul roz sau heronul purpuriu. Padurile gazduiesc, de asemenea, ciocanitori, cucuvele, bufnite, pitigoi de copac, privighetori si pitigoi de molid, pentru a numi doar cateva dintre cele peste 100 de specii de pasari care pot fi gasite in Romania. Parcul National Bucegi este, de asemenea, un loc bun pentru observarea pasarilor.
Raurile din Romania adapostesc nu numai pesti, ci si vidre si numeroase reptile, in timp ce in Marea Neagra traiesc delfini si foci. Datorita diversitatii pestilor din raurile si lacurile din Romania, tara este, de asemenea, un paradis pentru pescarii carora le place sa pescuiasca crap, zander, somn sau peste alb si stiuca. in mare exista dorada, biban de mare, biban de mare, ansoa, calcan si biban de mare, pentru a numi doar cei mai populari pesti comestibili. Marea Neagra este, de asemenea, casa broastelor testoase. in Romania exista si reptile si amfibieni, care se hranesc cu insecte si animale mici.
Natura si parcuri nationale
Natura si parcuri nationale
Romania este caracterizata de numeroase parcuri naturale, paduri idilice, varfuri de munte, lacuri si mare.
Animale Salbatice
Animalele salbatice pot parea putin intimidante, deoarece o intalnire cu un urs sau un lup poate fi destul de periculoasa. Cu toate acestea, de obicei, animalele sunt cele care trebuie sa se fereasca de oameni. Ursii, linxurile si chiar si lupii sunt mai degraba timizi si incearca sa evite intalnirile cu oamenii, deoarece nu ne incadram deloc in modelul lor de prada. Cateva precautii si recomandari pe care le-am primit personal de la romani pot fi totusi de ajutor. in primul rand, nu trebuie sa parasiti traseele de drumetie. Mancarea si resturile de mancare nu trebuie lasate in mediul rural, deoarece acestea atrag animalele salbatice pe poteci. De asemenea, ar trebui sa evitati parfumurile puternice. in rest, ar trebui sa urmati precautiile obisnuite si sa aveti la dumneavoastra un telefon mobil in caz de urgenta. in timpul drumetiilor mele, am avut semnal la telefonul mobil aproape peste tot, cu exceptia defileurilor. Cel mai bine este sa anuntati hotelul sau gazda dumneavoastra unde mergeti inainte de a incepe excursiile. De asemenea, accesul in unele rezervatii este contra cost. Puteti experimenta natura pe cont propriu sau in grup, in cadrul unei excursii ghidate. Distrati-va si credeti-ma, natura romaneasca va va vraji si va va inspira.