Tiroliene, Tiroliana este una dintre cele mai populare activitati de petrecere a timpului liber si este cunoscuta si sub numele de tiroliana si este un tip de tobogan de franghie. Suspendat de o franghie, alunecati, unii spun si zburati, de la un punct la altul, calatorind cu viteza mare de-a lungul traseului peste peisaje uluitoare (lac, vale, padure sau defileu), asigurat de un ham atasat de tiroliana. Lungimea si inaltimea fiecarei tiroliene variaza, insa. Dar emotia ramane si asta este ceea ce face ca tirolienele sa fie atat de populare. Acest tip de activitate de agrement este potrivit atat pentru dependentii de adrenalina, cat si pentru familii, desi exista reguli speciale de siguranta. in cele mai multe cazuri, persoanele care depasesc o anumita inaltime (greutate) au voie sa foloseasca doar Tirolina. Dar, imediat ce sunteti asigurati, puteti porni la drum si puteti aluneca de la un capat la altul al tirolianelor respective.

Tirolina

Pentru multi oameni, alunecarea pe o tiroliana ofera atat o aventura interesanta, cat si o senzatie pe care nu o pot trai altfel. Deoarece o tiroliana este adesea instalata in zone pitoresti, cum ar fi muntii, padurile sau defileele, oamenii o folosesc pentru a experimenta natura si peisajul uluitor dintr-o perspectiva unica. Pe scurt, o tirolina este o activitate de agrement distractiva pentru familii, prieteni sau iesiri in grup. Ofera o oportunitate pentru aventuri si experiente impartasite care sunt adesea amintite pentru mult timp.

Tiroliene

in Romania, exista mai multe Tirolina, unde poti aluneca de la A la B asigurat cu un ham pe un cablu de otel. Mai jos puteti gasi cateva dintre ele. Pentru toate tirolienele se aplica reguli speciale de siguranta. in cele mai multe cazuri, doar persoanele care depasesc o anumita inaltime pot folosi tirolienele. De asemenea, trebuie sa acordati atentie imbracamintei. Se recomanda pantofi rezistenti si haine confortabile.

Harta Tiroliene