Sovata este un oras romanesc din Transilvania si una dintre cele mai renumite statiuni balneare din Romania. Oamenii vin aici de secole pentru a se relaxa si a se reface. Situat intr-un cadru natural frumos, cu paduri si munti, precum si cu lacuri, dintre care Lacul Ursu este cel mai mare lac sarat din Europa. Continutul de sare al lacului heliotermic este atat de ridicat incat este cunoscut si sub numele de „Marea Moarta”. Efectul terapeutic al apei este cel care atrage tot mai multi turisti si persoane in cautare de relaxare la Sovata.

Sovata

Bine ati venit Sovata

In trecut, regii si reginele obisnuiau sa se relaxeze la spa-ul cu apa sarata Sovata. Astazi, statiunea este deschisa tuturor. Aici se pot trata afectiuni musculo-scheletice, boli respiratorii si afectiuni ginecologice si dermatologice. Pe langa scaldatul in lac sau intr-unul dintre lacuri, exista acum o gama larga de tratamente terapeutice si un program amplu de wellness. De asemenea, puteti face drumetii in padurile frumoase din imprejurimi. Pentru ca si padurile sunt bune pentru dumneavoastra. Un traseu de drumetie, de exemplu, leaga lacurile individuale din Sovata. Printre acestea se numara cel mai mare dintre lacurile sarate, Lacul Ursu, precum si lacurile Lacul Mierlei, Lacul Alunis, Lacul Paraschiva si altele.

Obiective Turistice din Sovata

 • Lacul Ursu
 • Lacul Alunis
 • Lacul Paraschiva
 • Lacul Mierlei
 • Turnul Belvedere
 • Parc Sovata
 • Parcul Nicolae Balcescu
 • Parc Aventura Sovata
 • Trenul statiunii Sovata
 • Locomotiva Mocanita
 • Biserica Ortodoxa, Biserica Unitariana, Capela 14 cruci Sovata

Ghid de oras

Adrese Utile

Fotografii

Sovata este orientata catre turisti. Aici veti gasi numeroase restaurante, hoteluri si facilitati de agrement. De exemplu, Parc Aventura Sovata, unde puteti face escalada, si diverse trasee de drumetie. Numeroasele parcuri din Sovata va invita, de asemenea, sa va plimbati si sa zaboviti. Oferta de wellness este la fel de variata, de la saune si masaje la tratamente terapeutice. Iar daca va aflati deja in Sovata, ar trebui sa faceti o plimbare cu vechea locomotiva cu aburi Mocanita. Orasul balnear Praid nu este, de asemenea, departe de Sovata. De asemenea, va recomandam excursii de o zi in orasele Sighisoara si Targu Mures, precum si in satul Corund, renumit pentru mestesugurile sale romanesti.

Sovata

Lacul Paraschiva

Lacul Paraschiva este situat...

Mocanita

Locomotiva cu aburi Mocanița...

Harta Sovata

Harta Sovata, pe harta veti...

Restaurant Club Dracula

Restaurant Club Dracula este...

Restaurantele Sovata

Restaurantele Sovata -...

Restaurant Ciuperca Mica

Restaurant Ciuperca Mica...

Restaurant Hotel Alunis

Restaurant hotelului Alunis...

Cazare Sovata

Orasul Sovata este o...

Lacul Ursu

Lacul Ursu este situat in...

Mancare si Bautura

Mancare si bautura...

Harta Orasului

Vremea Sovata

Transilvania Regiune Istorica din Romania

Bine ati venit in Transilvania

Orasul Sovata este situat in regiunea istorica Transilvania!