Frumosul oras Sfantu Gheorghe este situat in regiunea Transilvania din Romania si merita o vizita. Cel mai frumos cartier al orasului este situat chiar langa parcul (Parcul Elisabeta) si Piata Libertatii. Acolo si pe strazile din jur veti gasi numeroase cladiri istorice frumoase. Printre acestea se numara teatrul (Teatrul Tamási Áron), cladirea administratiei municipale si altele. in Piata Mihai Viteazul, care se afla tot in aceasta zona, veti gasi monumentul (Grupul statuar Mihai Viteazul). Va recomand sa explorati centrul orasului pe jos, pentru ca peste tot sunt cladiri istorice, dar si cladiri moderne care au fost bine integrate in caracterul orasului. Unul dintre cele mai importante obiective turistice este Cetatea Sfantu Gheorghe (Cetatea Sfantu Gheorghe), care este formata din mai multe cladiri istorice. Printre acestea se numara Biserica Fortificata Reformata, precum si vechiul zid de fortificatie cu clopotnita si capela funerara. Interesante sunt si bisericile din oras, cum ar fi Catedrala Sfantul Gheorghe sau Biserica Unitariana (Biserica Unitariana). Sa nu uitam de muzeele orasului. Printre acestea se numara Muzeul National al Carpatilor Rasariteni si Muzeul National Secuiesc , care are mai multe sectiuni. Luati loc pe una dintre terasele restaurantelor si bucurati-va de atmosfera speciala a acestui oras frumos cu o masa tipic romaneasca sau transilvaneana.

Sfantu Gheorghe

Bine ati venit Sfantu Gheorghe

Datorita locatiei sale, orasul Sfantu Gheorghe ofera, de asemenea, numeroase activitati de agrement. Aici se pot face drumetii, ciclism si se poate schia iarna. Statiunea de vacanta sugas Bai, aflata la 8 km, este de asemenea populara. Aici veti gasi un parc de aventura, mini golf si multe altele in timpul verii. Iarna, aici puteti merge la schi. La aproximativ 50 de kilometri se afla frumosul lac (Lacul Sfanta Ana), unde va puteti plimba sau va puteti plimba cu barca. Satul Baile Tusnad este cunoscut pentru lacul sau si pentru efectele curative ale apelor minerale care se gasesc aici. De asemenea, merita mentionate defileul (Cheile Varghisului) si magnificele parcuri naturale Parcul Natural Piatra Craiului (la 70 de kilometri) si cel mai renumit parc national (Parcul Natural Bucegi), care se afla la aproximativ 100 de kilometri distanta.

Obiective Turistice din Sfantu Gheorghe

 • Piata Libertatii
 • Parcul central Elisabeta
 • Cetatea Sfantu Gheorghe
 • Biserica Fortificata Reformata
 • Teatrul Tamási Aron
 • Grupul statuar Mihai Viteazul
 • Fantana Arteziana
 • Biserica Unitariana
 • Catedrala Sfântul Gheorghe
 • Muzeul National Secuiesc
 • Muzeul Cinegetic al Tinutului Secuiesc
 • Muzeul National al Carpatilor Rasariteni
 • Statiunea Schi – Sugas Bai 10 Km
 • Baile Tusnad

Ghid Turistice Sfantu Gheorghe

Adrese Utile

Fotografii

Numeroasele evenimente din oras sunt, de asemenea, populare, cum ar fi Zilele Sfantului Gheorghe, care includ o saptamana culturala si un weekend de festival, precum si un targ de artizanat, sau festivalul de arta PulzArt.

Articole Sfantu Gheorghe

Harta Sfantu Gheorghe

Harta oras Sfantu Gheorghe, pe harta veti gasi locuri de interes...

Restaurantele Sfantu Gheorghe

Restaurantele Sfantu Gheorghe - Orasul Sfantu Gheorghe are o...

Cazare Sfantu Gheorghe

Orasul Sfantu Gheorghe este o destinatie populara pentru vacante de...

Lacul Sfanta Ana

Lacul Sfanta Ana se afla nu departe de orasul Tusnad si este un lac...

Transilvania

Transilvania este cu siguranta cea mai cunoscuta regiune din Romania...

Mancare si Bautura

Mancare si bautura ,Bucataria Romaniei este variata si se...

Harta Sfantu Gheorghe

Vremea

Transilvania Regiune Istorica din Romania

Bine ati venit in Transilvania

Orasul Sfantu Gheorghe este situat in regiunea istorica a Transilvaniei!