Orasul Deva este situat in regiunea Transilvania din Romania si ofera numeroase obiective turistice, precum si o gama larga de activitati de agrement. Unul dintre cele mai renumite obiective turistice este Cetatea Deva, care se afla pe un deal din oras. Nu ratati privelistea care va taie respiratia asupra orasului si a zonei rurale din jur. Puteti urca pe jos pana la castel sau puteti lua asa-numitul lift Telecabina. Liftul inclinat este ceva special si va duce in siguranta pana in varf. Alte atractii si obiective turistice din oras includ Muzeul de Istorie si Istorie Locala (Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane) si mai multe biserici. Printre acestea se numara Biserica Sfintii Apostoli Petru si Pavel (Biserica Sfintii Apostoli Petru si Pavel), Biserica Reformata si Manastirea Franciscana. Numeroase alte cladiri istorice merita, de asemenea, mentionate. Cladirea (Castelul Magna Curia), cunoscuta si sub numele de Castelul Bethlen, si cladirea prefecturii. in cadrul orasului veti gasi, de asemenea, mai multe monumente si statui, cum ar fi statuia lui Decebal din Parcul Cetatii. Unul dintre cele mai populare locuri din oras este strada (Strada 1 Decembrie 1918), unde se gasesc numeroase cafenele si restaurante, precum si case frumoase. Luati loc intr-unul dintre restaurante si savurati o masa tipic romaneasca. O cafenea foarte speciala, de exemplu, este Cofetaria Arta, care este renumita pentru prajiturile sale.

Deva

Deva

Orasul Deva nu numai ca merita vazut, dar este si un bun punct de plecare pentru a explora zona inconjuratoare, cu atractiile si frumusetile sale naturale. Puteti face ciclism, drumetii si schi in munti in timpul iernii. De exemplu, lacul de acumulare Lacul Cincis, situat la aproximativ 40 de kilometri de Deva, este un loc popular pentru inot, plimbari cu barca si pescuit. Cu toate acestea, exista si cateva legende in jurul lacului. La aproximativ 60 de kilometri de Deva, veti gasi ruinele cetatii dacice de la Sarmizegetusa, care se afla in parcul natural (Parcul Natural Gradistea Muncelului – Cioclovina) si nu trebuie confundat cu situl istoric Ulpia Traiana Sarmizegetusa, o fosta asezare romana. Aici veti gasi, de asemenea, numeroase trasee de drumetie prin paduri idilice. De asemenea, puteti face drumetii in parcul natural (Parcul National Retezat). De la Deva, puteti ajunge si la statiunile de schi Statiunea Parang / Statiunea Straja.

Obiective Turistice din Deva

 • Cetatea Deva
 • Piata Victoriei
 • Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane
 • Teatrul de Arta Deva)
 • Parc Cetate
 • Biserica Reformata
 • Biserica Sfintii Apostoli Petru si Pavel
 • Manastirea Franciscana
 • Castelul Magna Curia
 • Prefectura Deva
 • Aqualand Deva
 • Statuia pedestra a lui Decebal din Parcul Cetatii
 • Strada 1 Decembrie 1918
 • Telecabina
 • Celula lui David Ferenc
 • Cofetaria Arta din Deva

Ghid Turistice Deva

Adrese Utile

Fotografii

Deva se afla in judetul Hunedoara, unde se afla si frumosul Castelul Corvin, unde se spune ca a fost inchis Vlad tepe II, alias Dracula. Castelul merita o vizita, deoarece este unul dintre cele mai frumoase castele de acest gen din Europa. Deva este, de asemenea, cunoscuta pentru evenimentele sale culturale, inclusiv spectacole de muzica si teatru, precum si pentru festivaluri si piete.

Deva

Lacul Bucura

Lacul Bucura se afla in Parcul National Retezat, la o altitudine de...

Cazare Deva

Orasul Deva este o destinatie populara pentru vacante de toate...

Mancare si Bautura

Mancare si bautura ,Bucataria Romaniei este variata si se...

Pestera Scarisoara

Pestera Scarisoara este una dintre cele mai impresionante pesteri...

Parcul Natural Gradistea Muncelului

Parcul Natural Gradistea Muncelului - Cioclovina se afla in județul...

Harta Deva

Harta Deva, pe harta orasului veti gasi obiective turistice precum...

Restaurantele Deva

Restaurantele Deva - Orasul Deva are o varietate de restaurante si...

Parcul National Retezat

Parcul National Retezat este unul dintre primele parcuri nationale...

Pestera Ursilor

Pestera Ursilor se afla in Parcul Naturala Apuseni si este una...

Pestera Calcaroasa Cetatile Ponorului

Pestera calcaroasa Cetatile Ponorului se afla in Parcul Natural...

Stadtplan Deva

Wetter Deva

Transilvania Regiune Istorica din Romania

Bine ati venit in Transilvania

Orasul Deva este situat in regiunea istorica a Transilvaniei!