Frumosul oras Alba Iulia este situat in regiunea Transilvaniei si este unul dintre cele mai frumoase orase din Europa, datorita numeroaselor sale obiective turistice si activitati de agrement. Complexul de fortarete (Cetatea Alba Iulia) merita neaparat sa fie vazut si este unul dintre reperele orasului pe care ar fi trebuit sa le vedeti. in interiorul fortaretei se afla biserici, cladiri istorice, muzee, restaurante si arta. Catedrala Reintregirii Neamului (Catedrala Reintregirii Neamului), de exemplu, este una dintre cele mai magnifice biserici din Romania. Iar Catedrala Romano-Catolica Sfantul Mihail va va impresiona si ea. intregul complex al cetatii este mare, asa ca luati timp cu dumneavoastra. Merita. Exista numeroase alte obiective turistice in incinta complexului cetatii. Obeliscul lui Horea si Monumentul Unirii sunt doua dintre ele. Sala Mare a Reunificarii (Sala Unirii) si Ruinele Castrului Roman sunt, de asemenea, incluse. Muzeul National al orasului se afla, de asemenea, in incinta cetatii. Chiar daca va costa cativa lei, ar trebui sa parcurgeti traseul Celor Trei Fortificatii (Traseul Celor Trei Fortificatii). Portile individuale ale orasului sunt, de asemenea, impresionante. Personal, cea mai frumoasa este poarta I (Poarta I a Cetatii), care se afla pe strada Mihai Viteazul, la fel ca si poarta a III-a (Poarta a III-a a Cetatii). Complexul muzeal (Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud), care se afla in afara cetatii, pe Bulevardul General Grigore Balan, este de asemenea interesant si informativ si contine exponate din domeniile artei, etnografiei, istoriei si stiintelor naturale. Alba Iulia este, de asemenea, cunoscuta pentru evenimentele sale si pentru sarbatorile anuale de 1 Decembrie, zi de sarbatoare a Romaniei, cand are loc o parada.
Sunt atat de multe locuri interesante si frumoase de vizitat in orasul Alba Iulia si in interiorul cetatii, incat nu le pot enumera pe toate. Daca va pricepeti la mersul pe jos, explorati orasul pe cont propriu. Dar exista si posibilitatea de a vizita cetatea cu vehicule electrice de mici dimensiuni (Titicar). Daca aveti nevoie de o pauza, luati loc intr-unul dintre restaurantele din oras. Iar pentru a va indeparta de oras, puteti face o plimbare relaxanta in parcul (Parcul Dendrologic Doctor Ioan Vlad) inconjurat de natura. Pe langa semnificatia sa istorica, Alba Iulia are si o latura moderna, cu numeroase magazine, restaurante si baruri. De asemenea, puteti obtine mai multe informatii despre orasul Alba Iulia la Centrul National de Informare si Promovare Turistica , care se afla pe Aleea Sfantul Capistrano 28, in incinta complexului cetatii.
Obiective Turistice Alba Iulia
- Cetatea Alba Iulia
- Catedrala Reintregirii Neamului
- Catedrala Romano-Catolica Sfantul Mihai
- Sala Unirii)
- Castrul Roman Apulum
- Muzeul National al Unirii Alba Iulia
- Obeliscul lui Horea, Closca si Crisan
- Monumentul Unirii
- Palatul Principilor Ardealului
- Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud)
- Parcul Dendrologic Doctor Ioan Vlad
- Rapa Rosie 20 Km
- Manastirea Dumbrava 70Km
- Transalpina 50KM
Ghid Turistice Alba Iulia
- Cazare
- Evenimente
- Sfaturi pentru restaurante
- Harta Orasului
Adrese Utile
- Centrul National de Informare si Promovare Turistica
Adresa: Aleea Sfântul Capistrano 28, Alba Iulia - Internet: https://www.apulum.ro/
Alba Iulia nu numai ca merita vazuta, dar este si un bun punct de plecare pentru a explora atractiile turistice, atractiile si frumusetea naturala a zonei înconjuratoare. Nu trebuie ratat Drumul Pasului Transalpina, unul dintre cele mai înalte drumuri din România, care trece prin Muntii Carpati si ofera privelisti spectaculoase ale peisajului. Daca doriti sa faceti drumetii, veti gasi natura pura în numeroasele parcuri naturale din apropiere. Printre acestea se numara Parcul National Apuseni (100 de kilometri), Parcul Natural Gradistea Muncelului – Cioclovina (80 de kilometri) sau defileul (Cheile Caprei) (40 de kilometri). Rocile de culoare rosie din Parcul Râpa Rosie sunt, de asemenea, magnifice. Alte atractii includ mina de sare (Salina Turda) la 70 de kilometri, precum si manastirea (Manastirea Dumbrava ) (70 de kilometri) si frumosul Castel Corvin din orasul Hunedoara, unde a fost închis Vlad tepes III alias Dracula.