Pietrele lui Solomon, formatiunea stancoasa se afla nu departe de orasul Brasov si este o zona de recreere populara la nivel local. Aici puteti face drumetii, ciclism si sanius in timpul iernii. Exista, de asemenea, o zona de picnic la poalele muntelui (Pietrele lui Solomon), unde puteti face gratare vara. Asa cum se intampla atat de des in Romania, exista o legenda in jurul Muntelui lui Solomon. Se spune ca un rege ar fi cazut de pe cal aici, iar caderea sa ar fi despicat muntele in doua.

Pietrele lui Solomon

Pietrele lui Solomon

Stanca face parte din Masivul Postavarul si ofera cateva trasee frumoase de drumetie. De aici, de exemplu, puteti merge pe jos pana la Poiana Brasov, cunoscuta statiune de schi. Puteti parcurge traseul pe toata perioada anului. Iarna a fost chiar mai aglomerat decat vara, dar aveti grija la incaltaminte.
Muntele lui Solomon nu este doar frumos de privit, dar puteti face si escalada in zona. Am vazut multi oameni care luau apa din izvor, deoarece se spune ca este foarte sanatos. Cel putin este rece ca gheata si este o racoritoare binevenita vara.

Trasee de drumetie:

  • Brasov (Pietrele lui Solomon) – Poiana Brasov (Drumul Vechi)
    Etichetare:
    Timp de mers: 1 ora / 4,2 km

Fotografii

Solomon’s Rock nu este doar frumos de privit, ci se poate face si alpinism in zona. Am vazut o multime de oameni care beau apa de la izvor, deoarece se spune ca este foarte sanatoasa. Cel putin este rece ca gheata si este o racoritoare binevenita vara.
La munte se poate ajunge din Brasov fie cu autobuzul liniei 50, fie cu masina, cu bicicleta sau pe jos, pe Strada Podul Cretului. Traseul de drumetie spre Poiana Brasov porneste de la parcarea de masini, pastrand dreapta. Un traseu de drumetie incepe, de asemenea, in fata zonei de picnic.

Pietrele lui Solomon

Locatie: Strada Podul Cretului, Brasov
Internet:

Puteti ajunge la munte din Brasov fie cu autobuzul liniei 50, fie cu masina, cu bicicleta sau pe jos pe Strada Podul Cretului.

Natura si parcuri nationale

Natura si parcuri nationale

Locuri Naturale

Romania este caracterizata de numeroase parcuri naturale, paduri idilice, varfuri de munte, lacuri si mare.

Natura si parcuri nationale