Muntele Tampa face parte, de asemenea, din Masivul Postavarul si, cu o inaltime de aproximativ 960 de metri, este un munte destul de mic in Carpati, dar care merita totusi vazut. Iar privelistea orasului Brasov de pe platforma de observare este magnifica. Eu insumi m-am bucurat intotdeauna de privelistea de pe un perete care este putin mai inalt decat platforma de observare.

Muntele Tampa

Muntele Tampa

Muntele este acoperit de o vegetatie densa de foioase si conifere si adaposteste numeroase animale. Printre acestea se numara si ursii bruni, dar nu am apucat sa ii vad personal, in afara de cateva urme de labe de urs in noroi. Muntele este o destinatie populara de excursie si o vizita obligatorie pentru orice vizitator al orasului si, prin urmare, este uneori putin aglomerat.
Puteti ajunge cu usurinta in varful muntelui cu telecabina sau prin intermediul unuia dintre traseele de drumetie semnalizate care pornesc de la promenada de la Tampa. Eu am incercat mai multe trasee de drumetie. Pentru urcare, va recomand traseul albastru, care este putin mai lung, dar nu la fel de aglomerat. Pentru coborare, puteti alege poteca galbena, dar aceasta este semnalizata ca fiind mai periculoasa si trebuie sa fiti deosebit de atenti in conditii de ploaie.

Trasee de drumetie:

 • Promenada – Tampa Summit
  Marcaj: Triunghi galben pe fond alb
  Timp de mers: 45-60 minute
 • Promenada – Tampa Summit
  Marcaj: Panglica albastra pe fond alb
  Timp de mers pe jos: 60 minute
 • Promenada – Tampa Summit
  Marcaj: Triunghi albastru pe fond alb
  Timp de mers pe jos: 60 minute
 • Alte trasee

Fotografii

Traseele de drumetie sunt accesibile pe tot parcursul anului, dar trebuie sa se acorde o atentie deosebita in caz de ploaie si zapada. in unele locuri, poteca, uneori stancoasa, poate fi alunecoasa. Statia telecabinei functioneaza la ore diferite, in functie de sezon. Puteti ajunge la ea pe jos de pe Strada Republicii in doar cateva minute. si daca tot sunteti acolo, faceti o scurta plimbare pe promenada de pe Tampa, de unde aveti o priveliste frumoasa a orasului. Aici se afla si un restaurant frumos. Chiar pe Dealul Tampa exista un mic restaurant unde puteti lua o gustare si o bautura.
Un lucru pe care nu il puteti rata pe muntele Tampa este numele orasului scris cu litere uriase chiar langa platforma de observare, care sunt iluminate in diferite culori seara.

Muntele Tampa

Locatie: Brasov
Internet:

Natura si parcuri nationale

Natura si parcuri nationale

Locuri Naturale

Romania este caracterizata de numeroase parcuri naturale, paduri idilice, varfuri de munte, lacuri si mare.

Natura si parcuri nationale