Lacul Bucura se afla in Parcul National Retezat, la o altitudine de peste 2000 de metri si este cel mai mare lac glaciar din România pe care ar fi trebuit sa-l vedeti. Lacul este usor accesibil prin intermediul unor trasee de drumetie. De aici, puteti ajunge si la cel mai inalt vârf din Parcul National Varful Peleaga, la 2509 metri. Ascensiunea necesita un oarecare efort, desigur, dar peisajul unic si frumusetea lacului, precum si aerul curat vor compensa. Cu toate acestea, zona este foarte populara printre turisti si, cum este permisa camparea lânga lac, unii oameni profita de acest lucru.
Exista, de asemenea, o legenda despre acest lac, in care se spune ca hotii si-au ascuns prada in lac in trecut, dar adevarata comoara este si ramâne frumusetea naturii.
Punctul de plecare pentru traseele de drumetie spre lacul glaciar este, de exemplu, satul Poiana Pelegii, la care puteti ajunge usor cu masina din Hateg.
Trasee de drumetie:
- Poiana Pelegii – Lacul Bucura
Marcaj: marcaje albastre pe fond alb
Timp de mers pe jos: 3 ore - Carnic – Cabana Pietrele – Cabana Gentiana – Lacul Bucura
Marcaj: banda albastra pe fond alb
Timp de mers pe jos: 5 ore - Cabana Pietrele – Cabana Gentiana – saua Bucurii – Lacul Bucura
Marcaj: banda albastra pe fond alb
Timp de mers pe jos: 4 ore - Traseul de drumetie 7 Lacuri porneste de la Lacul Bucura (Refugiul Salvamont) si va conduce spre lacurile Bucura, Florica, Viorica, Analia, Taul Portii, Bucurel.
Marcaj: Punct rosu pe fond alb
Timp de mers pe jos: 3 ore - Mai multe trasee de drumetie pe pagina de start
Lacul Bucura
Locatie: Parcul National Retezat (45.359337740777576, 22.87421379757043)
Internet: https://www.retezat.ro
Lacuri in Romania
In Romania exista mai multe lacuri foarte diferite, inclusiv lacuri de munte, lacuri de acumulare si alte cateva lacuri.
Harta
Natura si Parcuri
Romania este caracterizata de numeroase parcuri naturale, paduri idilice, varfuri de munte, lacuri si mare.