Frumosul lac de munte Balea (Lacul Balea) are o suprafata de aproximativ 4,5 hectare si este situat in Muntii Fagaras, care fac parte din Carpatii Meridionali. Este situat la o altitudine de 2034 metri si se poate ajunge la el vara fie pe drumul din Pasul Transfagarasan, fie cu telecabina. Daca preferati, puteti urca si pe jos, dar, din pacate, eu nu am ajuns decat pana la frumoasele cascade, deoarece era deja zapada. De pe platoul montan unde se afla lacul de munte, aveti o priveliste magnifica asupra Muntilor Fagaras si a drumului de munte Transfagarasan.

Lacul Balea

Lacul Balea

Trasee de drumetie:

 • Hotel Balea Cascada – Cascada Balea
  Etichetare:
  Timp de mers pe jos: 1 ora
 • Cabana Balea Cascada – Cascada Balea – Cabana Balea Cascada
  Marcaj: Banda rosie pe fond alb
  Timp de mers pe jos: 1 ora
 • Cabana Paltinu 2050m – Varful Moldoveanu 2544m
  Marcaj: Triunghi albastru pe fond alb
  Timp de mers: 8-9 ore
 • mai multe

Puteti, de asemenea, sa va petreceti noaptea chiar langa lac, iar iarna exista chiar si un hotel facut din gheata. Iarna trebuie sa purtati haine calduroase. Chiar si afisajul aparatului meu foto a avut probleme cu vantul inghetat. Pot recomanda tuturor sa viziteze lacul de munte, fie ca este iarna sau vara. Lacul se afla la aproximativ 75 de kilometri de Sibiu si 130 de kilometri de Brasov. Exista si excursii de o zi la lac.

Fotografii

Lacul Balea

Locatie: Muntii Fagaras
Internet: https://www.balea-turism.ro

Harta

Natura si Parcuri

Locuri Naturale

Romania este caracterizata de numeroase parcuri naturale, paduri idilice, varfuri de munte, lacuri si mare.

Natura si parcuri nationale

Lacuri in Romania

Lacul Sfanta Ana

In Romania exista mai multe lacuri foarte diferite, inclusiv lacuri de munte, lacuri de acumulare si alte cateva lacuri.

Lacuri din Romania