Cascada Balea se afla in Muntii Fagaras si este una dintre numeroasele cascade din Romania. Este cunoscuta si sub numele de Urlatoarea Bale si se afla la o altitudine de aproximativ 1200 de metri. Apa cade in cascada de la o inaltime de 60 de metri. O poteca marcata cu rosu duce de la statia de telecabina Balea Lac (Hotel Balea Cascada ) pana la cascada.

Cascada Balea

Cascada Balea

Trasee de drumetie:

 • Hotel Balea Cascada – Cascada Balea
  Etichetare:
  Timp de mers pe jos: 1 ora
 • Cabana Balea Cascada – Cascada Balea – Cabana Balea Cascada
  Marcaj: Banda rosie pe fond alb
  Timp de mers pe jos: 1 ora
 • Cabana Paltinu 2050m – Varful Moldoveanu 2544m
  Marcaj: Triunghi albastru pe fond alb
  Timp de mers: 8-9 ore

Fotografii

Multi vizitatori combina o excursie la cascada cu o explorare a lacului montan Balea Lac, care se afla deasupra cascadei. Cei care calatoresc pe Telecabina au, de asemenea, o priveliste buna a Cascadei Balea. Masele de apa sunt foarte diferite. Am fost acolo iarna, iar in unele locuri apa inghetase deja pana la gheata. De asemenea, merita vazut si drumul de trecere Transfagarasan, care este deschis doar cateva luni pe an. Muntii Fagaras se afla la aproximativ 75 de kilometri de Sibiu si 130 de kilometri de Brasov. Traseul poate fi parcurs cu usurinta intr-o excursie de o zi. Dar este si mai frumos daca petreceti o noapte pe platoul montan.

Cascada Balea

Locatie: Muntii Fagaras
Internet: https://www.balea-turism.ro

Cascadele Romania

Cascada Balea

Cascadele sunt un spectacol natural impresionant si sunt multe in Romania. Unele mai mari, altele mai mici. Nu le ratat!

Cascadele din Romania

Harta

Natura si Parcuri

Locuri Naturale

Romania este caracterizata de numeroase parcuri naturale, paduri idilice, varfuri de munte, lacuri si mare.

Natura si parcuri nationale