Sezonul sarbatorilor aduce distractie, bucurie si relaxare pentru milioane de calatori in fiecare an. Sa calatoresti este usor in zilele noastre, nu-i asa? Dar calatoriile pot fi, de asemenea, stresante. Pentru a minimiza stresul in vacanta, ar trebui in primul rând sa fiti pregatit si sa va planificati din timp, astfel incât lucrurile neasteptate sa nu aiba un impact negativ asupra calatoriei de vacanta. Asta nu inseamna ca nu poti fi spontan.

Sfaturi de calatorie : Fiti pregatiti si planificati din timp!

 

  • Care sunt destinatiile care se afla in centrul calatoriei dumneavoastra? Odihna, relaxarea, sportul sau cultura sunt cele mai importante pentru dumneavoastra sau doriti sa indepliniti mai multi factori deodata? Unde anume doriti sa mergeti in calatoria dumneavoastra?
  • De exemplu, puteti comunica suficient de bine? Vorbiti limba tarii respective sau engleza este suficienta ca limba internationala pentru a comunica in tara in care calatoriti? in majoritatea cazurilor, m-am descurcat bine cu engleza in România. in unele locuri din Transilvania, oamenii vorbesc si germana.
  • Clima de la destinatie este, de asemenea, foarte importanta. Pe de o parte, calatorii trebuie sa isi adapteze garderoba la conditiile climatice respective, iar pe de alta parte, calatoriile reprezinta uneori mari provocari pentru organismul calatorului. Vremea in Transilvania variaza foarte mult in functie de perioada anului. Iernile sunt uneori foarte friguroase, iar vara sunt zile calduroase de peste 30 de grade Celsius.
  • Documente importante: Destinatia are o influenta majora asupra planurilor de calatorie! intrucât România face parte din UE, veti avea nevoie de o carte de identitate sau de un pasaport. Verificati valabilitatea documentelor dumneavoastra (pasaport/carte de identitate) Verificati intotdeauna biletele, pasapoartele si alte documente importante atunci când calatoriti. Se recomanda, de asemenea, o copie a celor mai importante documente. De asemenea, ar trebui sa aveti la dumneavoastra un carnet de vaccinare, nu numai din cauza Coronei. Statutul vaccinarii impotriva tetanosului poate fi, de asemenea, important.
descopera Romania

Sfaturi de calatorie: Cum puteti plati la destinatia de vacanta?

Numerar, card de credit, cecuri de calatorie? Cati bani pot fi importati si exportati? Nu trebuie sa va bazati pe un singur mijloc de plata. Ce moneda este valabila la destinatia dumneavoastra de vacanta? Unde puteti schimba bani lichizi? Moneda in Romania si in Transilvania este leul (leu). Puteti schimba bani in banci sau la casele de schimb valutar (acestea au, de obicei, un curs de schimb mai bun). in Romania, plata fara numerar nu reprezinta, de obicei, o problema. Fie ca este vorba de un card de credit sau Handypay, acest lucru este posibil in majoritatea magazinelor si in multe restaurante. in unele sate, insa, se accepta doar numerar. Atunci cand se utilizeaza carduri de credit, trebuie respectate in permanenta instructiunile de siguranta cunoscute, chiar daca romanii insisi sunt foarte relaxati in ceea ce priveste utilizarea cardurilor de credit si au fost surprinsi de faptul ca am acoperit tastatura cu o singura mana.

Sfaturi de calatorie: Sanatate si precautii

Sunt necesare vaccinurile pentru a calatori? Discutati cu medicul dumneavoastra.
O trusa de prim ajutor poate fi utila!
Daca aveti nevoie de medicamente, asigurati-va ca aveti o rezerva suficienta. Pentru unele medicamente, un certificat medical este, de asemenea, util sau absolut necesar.
Daca aveti restrictii de sanatate, aflati daca sunt disponibile ajutoare la destinatia de vacanta.
in majoritatea cazurilor, se recomanda o asigurare medicala de calatorie atunci cand calatoriti in strainatate. in Romania exista numeroase spitale de stat, dar si clinici private. Nu a trebuit sa platesc nimic pentru tratamentul la o sala de urgenta, deoarece a fost un accident care a dus la ranire. Cu toate acestea, este intotdeauna cel mai bine sa va pastrati sanatatea.

Romania

Mangalia

Mangalia este un oras port si o statiune balneara la Marea Neagra,...

Cetatea Rasnov

Castelul medieval Rasnov (Cetatea Rasnov), cunoscut si sub numele de...

Cetatea Malaiesti

Cetatea Malaiesti (Castelul Malaiesti) este situat in satul cu...

Castelul Bran

Castelul Bran este cel mai popular castel al lui Dracula din...

Cetatea Fagarasului

Cetatea Fagarasului, un castel care dateaza din secolele XIV-XVII....

Manastiri din Bucovina

Regiunile Moldovei si Bucovinei din Romania sunt deosebit de...

Statiunea Eforie Sud

Eforie Sud (Statiunea Eforie Sud) este o frumoasa statiune balneara...

Top 10 Obiective Turistice Romania

Romania este o destinatie de vacanta minunata din sud-estul Europei,...

Cetatea Poenari

Cetatea Poenari ete situat in zona Arges. Este doar o ruina, dar...

Cetatea Aradului

Cetatea Aradului este situata in orasul romanesc cu acelasi nume si...

Harta

Alte sfaturi de calatorie:

Eu insumi nu am avut nicio experienta negativa atunci cand am calatorit prin Romania. Cu toate acestea, va rugam sa tineti cont de sfaturile de calatorie pentru Romania. Se recomanda prudenta in multe orase mari. Cu un telefon mobil, puteti cere ajutor aproape oriunde in caz de urgenta.

Notati in prealabil numerele de urgenta

Apel de urgenta: 112

Pompieri: 981

Salvarea in caz de accident: 961

Ambasada Republicii Federale Germania: +40-21-202 9830

Ghizi pentru tururi de oras si nu numai:

Puteti gasi si ghizi privati la: https://www.showaround.com

Sosire in Transilvania,

Daca vii cu avionul, poti ateriza in Sibiu sau in Bucuresti sau Cluj si in curand si din Brasov (2021). Din Bucuresti poti folosi trenul, autobuzul sau un serviciu de transfer (https://direct-aeroport.ro/). Multe hoteluri si furnizori de apartamente preiau rezervarea pentru serviciul de transfer sau chiar ofera propriul serviciu. O masina de inchiriat este o alta alternativa.

Daca veniti cu trenul, rezervati un loc. Trenurile, de exemplu, circula din Austria sau Ungaria direct catre Romania. Trenurile de noapte te duc de la, printre altele, la: BB nightjet NJ491 Hamburg – Viena / ÖBB nightjet NJ40421 Düsseldorf – Viena / EN 40457 Berlin – Budapesta / EN 463 Munchen – Budapesta => de acolo ai legatura cu trenuri directe catre Romania.

Daca calatoriti cu masina, amintiti-va de vigneta romaneasca pe care o puteti obtine de la benzinarii si de asemenea online. https://www.roviniete.ro

 

Sugestie tur:

Bucuresti (zbor) => Brasov => Sighisoara => Sibiu (zbor)

Sibiu (zbor) => Brasov => Sighisoara => Bucuresti (zbor)

Cluj Napoca (zbor) => Sibiu => Brasov => Bucuresti (zbor)