Personalitati romanesti, din Romania provin numeroase personalitati (VIP-uri) care au devenit celebre prin operele, faptele sau vorbele lor si care au schimbat lumea, tehnologia si medicina. Printre acestea se numara politicieni, oameni de stiinta, dar si poeti, scriitori, actori, compozitori si muzicieni. Probabil cel mai cunoscut este personajul de film fictiv Dracula, care a fost modelat dupa domnitorul sau printul Vald III tepes Draculea al Valahiei.

Personalitati Romanesti

Personalitati romanesti

Personalitati Romanesti:

Stefan cel Mare: Duce al Principatului Moldovei a luptat, printre altele, împotriva otomanilor. A construit, de asemenea, manastiri si cetati. Astazi este considerat un erou national si a fost canonizat de Biserica Ortodoxa Romana. (1433 – 1504)

Vlad al III-lea Draculea: domnitor/print din Sighisoara cunoscut pentru atrocitatile sale (tragerea în teapa a adversarilor de razboi) si model pentru personajul de roman Dracula (cca. 1431- 1476)

Constantin Brancusi: sculptor din Hobita cunoscut pentru sculpturile Poarta Sarutului & Masa Tacerii din Targu Jiu (1876 – 1957)

Mihai Eminescu: Poet din Ipotesti cunoscut pentru opera Poezii de dragoste: Versuri nemuritoare si multe altele (1850 – 1889)

Elie Wiesel: din Sighetu Marmatiei laureat al Premiului Nobel pentru Pace si scriitor cunoscut pentru cartea sa Procesul lui Dumnezeu (1928-2016)

György Ligeti: Compozitor din Tarnaveni cunoscut pentru coloana sonora a filmului „2001: Odiseea spatiala” (1923-2006)

Alexandra Stan: Cantareata din Constanta, cunoscuta pentru piesa Mr Saxobeat (1989-)

Edward G. Robinson: Actor din Bucuresti cunoscut pentru filme precum „Cele zece porunci” (1893-1973)

Paul Goma: Scriitor din Mana, cunoscut pentru scrisoarea sa deschisa catre dictatura din 1977 si pentru lucrari precum Ostinato (1935-2020)

Gheorghe Marinescu: neurolog din Bucuresti cunoscut pentru atlasul sau de patomorfologie (1863 – 1938)

Henri Marie Coanda: fizician bucurestean cunoscut pentru descoperirea efectului Coanda în ingineria aeronautica (1886 – 1972)

George Enescu: compozitor din Liveni Vîrnav, cunoscut pentru Rapsodia Romana (1881 – 1955)

Aceasta este doar o mica selectie mixta de personalitati romanesti VIP care sunt cunoscute mult dincolo de granitele Romaniei. Romania nu a fost întotdeauna una dintre cele mai sarace tari din regiunea europeana. tara sufera înca de pe urma consecintelor dictaturii, dar este pe drumul cel bun si devine, de asemenea, o destinatie turistica din ce în ce mai populara în Europa, deoarece oamenii din întreaga lume au recunoscut comorile care se gasesc în Romania. Siturile naturale sunt nepretuite, iar orasele istorice merita cu adevarat sa fie vazute. În acest fel, turismul contribuie la progresul Romaniei.

Personalitati Romanesti

Marcel Raducanu: fotbalist din Bucuresti a jucat pentru BVB Dortmund (1954- )

Angela Gheorghiu: cântăreață de operă din România (n. 1965)

Peter Maffay: cântăreț, compozitor, actor din Transilvania (1949-)

Sebastian Stan: Actor și vedetă de la Hollywood. A jucat, de exemplu, în „Captain America: The First Avenger” (1982-)

Catinca Untaru: Actriță devenită celebră prin intermediul filmului „Căderea”. (1997)

Maia Morgestern: actriță născută în București. A jucat în filme precum „Patimile lui Hristos” (1962-)

Nadia Gray: actriță născută sub numele de Nadia Kujnir-Herescu. A jucat în diverse filme (1923-1994)