Tochitura este una dintre multele mancaruri traditionale romanesti pe care ar trebui sa le incercati. Exista mai multe varietati diferite. Tochitura moldoveneasca, de exemplu. Principalele ingrediente sunt bucati de carne prajita in untura si bucati de carnati afumati gustosi. Cu toate acestea, toata lumea gateste acest fel de mancare putin diferit, ceea ce il face, de asemenea, interesant.
Tochitura
Eu, personal, prefer tochitura cu bucati de carne si carnati intr-un sos aromat din vin rosu, cimbru si usturoi, in special usturoiul fiind adaugat tarziu. De asemenea, este important sa adaugati carnea in tochitura una dupa alta, in functie de durata de gatire, astfel incat totul sa poata fi servit foarte fraged la final. Se asezoneaza dupa gust cu sare si piper negru proaspat macinat.
Unele variante contin si bucati de inima, ficat sau rinichi, care s-ar putea sa nu fie pe placul tuturor, dar care se potrivesc perfect cu aceasta tocanita romaneasca.
in mod traditional, tochitura se serveste cu terci de porumb mamaliga, oua prajite si branza de oaie romaneasca telemea rasa.
Ingrediente pentru aproximativ 4-6 persoane:
- 1 kg de carne de porc cu ceafa sau piept de porc (recomand carnea ecologica din afara Romaniei, deoarece se apropie cel mai mult de cea romaneasca)
- 500 g de maruntaie de porc (inima, ficat, rinichi)
- 500 g de carnati proaspeti afumati
100 g slanina de porc - 400 ml de vin rosu romanesc (Feteasca Neagra)
- Sare, piper negru proaspat macinat
- Cimbru (doar putin)
- 1 catel de usturoi
Pentru garnituri:
- Mamaliga (gris de porumb) Ai nevoie de 500 ml apa si 500 ml lapte 50 g unt sare si, bineinteles, gris de porumb, pe care il lasi sa se umfle la foc mic, amestecand mereu. La final, poti amesteca branza feta rasa, dupa gust, si condimentezi cu sare.
- 6 oua de gaina fericita (prajite)
- 200 g branza rasa sau faramitata (branza de oaie romaneasca „Telemea”) se serveste separat pe farfurie.