Mici este una dintre multele mancaruri traditionale romanesti pe care ar trebui sa le incercati. Rulourile de carne tocata la gratar sunt preparate in diferite moduri. in mod traditional, acestea sunt facute in stare proaspata dintr-un amestec de carne tocata de vita, porc si miel, precum si cateva condimente si sunt prajite pe o plita fierbinte. (in Romania, de multe ori sunt inca gatite la foc de lemne).
Mici
Cumparati carne tocata de la macelarul pe care il alegeti si decideti daca doriti carne tocata in mod traditional cu carne de vita, porc si miel sau numai cu carne de vita. Puneti apoi carnea tocata si condimentele enumerate in lista de ingrediente intr-un castron si amestecati totul bine cu mainile inainte de a forma rulouri mici. Lasati chiftelutele sa se odihneasca in frigider pentru o vreme. Totusi, inainte de a le arunca pe gratar, acestea trebuie sa se aclimatizeze la temperatura camerei. intoarceti-le de mai multe ori pe gratar. De asemenea, le puteti praji intr-o tigaie. in functie de tipul de carne pe care l-ati ales, puteti adauga si putin bulion in amestec pentru a face chiftelele mai suculente.
Serviti micii cu mustar, smantana sau cu un sos de usturoi. in mod traditional, se serveste cu paine alba sau cartofi prajiti. Legumele acrisoare murate sau salata de varza sunt adesea adaugate ca garnitura.
in Romania, puteti manca mici in multe restaurante sau ca mancare stradala in deplasare. Un fel de mancare simpla, dar gustoasa.
Ingrediente pentru 4 persoane (4-6 rulouri de carne tocata de persoana)
- 600 g carne tocata (vita, porc si miel amestecate dupa preferinta, eu recomand 50% carne de vita, 30% carne de porc si 20% carne tocata)
- 1 ceapa usoara
- 1 catel de usturoi
- Condimente: Sare, piper negru, cimbru, chimen, pudra de ardei, un varf de cutit bun din fiecare (ajustati dupa gustul dumneavoastra)
- Un mic varf de cutit de bicarbonat de sodiu este adesea adaugat la carne pentru a face rulourile de carne tocata mai suculente.
Pentru garnituri:
-
Paine alba,
-
mustar sau sos de usturoi
- legume murate
sau, de asemenea
- cartofi prajiti (rum. cartofi prajiti)
- Mamaliga (semola de porumb) Ai nevoie de 500 ml de apa si 500 ml de lapte, 50 g de unt, sare si, bineinteles, de semola de porumb, pe care o lasi sa se umfle la foc mic, amestecand constant. La final, poti incorpora branza feta rasa, dupa gust, si condimentezi cu sare.