In secolul al XV-lea, printul Vlad Tepes al III-lea era un print in regiunea Valahia, parte a Romaniei de astazi. Vlad al III-lea a domnit intr-o perioada caracterizata de razboaie. Deoarece isi impungea dusmanii in teapa ca pedeapsa si ca mijloc de descurajare, de atunci a fost adesea numit Vlad Tepes Tepes cel Imparat. Cu toate acestea, metodele sale de razboi si de mentinere a puterii au fost eficiente. Acestea i-au permis sa pastreze independenta țarii sale fata de otomani. De aceea, in Romania, el este considerat si astazi un erou national.
Vlad Tepes, model pentru personajul romanului Dracula
Cu toate acestea, Vlad Tepes al III-lea a devenit celebru datorita scriitorului de renume mondial Bram Stoker, despre care se spune ca ar fi fost inspirat de povestea vieti lui Vlad. Se spune ca atrocitatile sale i-ar fi dat autorului ideea de a crea personajul fictiv Dracula si pofta sa de sange. Astfel, Vlad Tepes al III-lea (Vlad Draculea) este considerat astazi modelul personajului Dracula din romanul horror cu acelasi nume.
Este Dracula doar un personaj fictiv sau a existat cu adevarat?
Chiar daca Dracula si vampirii sunt personaje fictive în numeroase carti, credinta in vampirii care sug sange este inca raspandita in intreaga lume. Exista, de asemenea, numeroase povesti despre apariții de vampiri din intreaga lume. Cu toate acestea, nu exista nicio dovada clara a existenței lor. Cu toate acestea, Dracula si vampirii sunt inca bine ancorati în mintile oamenilor pana in ziua de azi si inca provoaca fiori pe sira spinarii unor oameni. Turistii și calatorii din intreaga lume inca merg pe urmele lui Dracula si a altor povesti infricosatoare in Transilvania.